25 Aralık 2006

Great Barrier Reef

Balık 3 Great Barrier Reef, Avustralya'nın kuzeydoğusunda yaklaşık 2000 km uzunluğunda bir mercan adaları zinciri. Mercanın bir deniz canlısı olması sebebiyle Great Barrier Reef (Büyük Set Resifi) uzaydan görülebilen yagane canlı olarak tanımlanıyor. (Bkz: Google Maps - Great Barrier Reef) Resifin karaya olan uzaklığının Cairns'de yaklaşık 60 km'e kadar düşmesi, şehri ideal bir üs haline getirmiş. Dolayısıyla şehrin ekonomisi şnorkel ile resif izleme, tüplü dalış gibi aktiviteler üzerine kurulu. 100.000 kişilik kentte günde 4.000 kişi resiflere gidiyor.
Dünyanın başka bir yerinde bulunmayan 2000 balık çeşidi Great Barrier Reef'de yaşıyor. Latince isimleri dil yoran yeşil puantiyeli sarı renkte olanından yarısı mor yarısı pembe olanına kadar renk yarışına girmiş onlarca balığı, dişisini cezbetmek için midir yoksa avını çekmek için midir bilinmez abes hareketler içinde bulunan garip garip birçok deniz hayvanını birkaç metre arayla izlemek mümkün.
Şnorkelle üst tarama bana yetmez diyerek scuba diving olayına da burada başlamayı uygun buldum. Rehberimiz Nathan'ın başarılı yönlendirmesiyle deniz altında 30 dakikalık nefis bir görsel şölen yaşadık. Teknenin altında bekleyen devasa Giant Trevally biraz ürküntü verse de şölene şnorkelle devam ettim.
Cairns'in tropikal ikliminde geçirdiğim sıcak günlerin ardından Melbourne'e varmış bulunuyorum.
(Not: Fotoğraf makinem su geçirmez özelliklerde olmadığından dolayı, denizaltı fotoğrafları Japon fotoğrafçımızın objektifindendir.)

Deniz altında Giant Trevally Balık 1 Deniz Hayvanı 1
Balık 2 Deniz Hayvanı 2 Cairns - Lagoon - Halk Havuzu Barron Falls - Kuranda - Cairns yakınları

Melbourne - Victoria - Avustralya

Etiketler:

7 Comments:

Anonymous Adsız said...

Melbourne vardığına göre,Cücüm şeklinde başlayan hitap cümleme artık Varol'umu,Sevgi'ciğimi ve minik Deniz'i de ilave etmeliyim sanırım. Bundan 15 yıl önce ODTÜ 2.yurt 408'de şu olayı hayal bile edemezdik ancak dünya gerçekten ufak işte. Odamızın ağır abisi Varol ile minik kızımız Sevgi günün birinde evlenecek,çoluk çocuğa karışacak ve önemli bir kararla Avustralya'da yaşamaya karar verecekler. Odamızın neşe kaynağı Cüneyt ise yıllar sonra iş hayatındaki üstün başarılarıyla kariyerinin önemli bir noktasında career gap yapmaya karar verip yıllardır hayalini kurduğu dünya turuna başlayacak ve bu ikili yılbaşında Avustralya sahillerinde denize girerek 2007 yılını karşılayacaklar.Dünya bu kadar ufak işte.
Bundan sonra ben kendi adıma Melbourne turunu üçünüzle birlikte takip edeceğim.
Cücüm,eğer Sevgi sana bir tas tarhan'a çorbasını imkansızlıktan içiremediyse bana Avustralya'daki adresinizi ivedi bildirin, yılbaşı menünüze tarhanayı da ben ilave edeyim.
Hazır 15 yıl önceyi yadetmişken, siteyi takip eden 408'liler.Birer merhaba deyin bakalım.
Hepiniz sağlıcakla kalın, Deniz'in tombiş yanaklarını da öpün benim için.

Serkan

25/12/06 12:46  
Anonymous Adsız said...

Abi inanmıyorum sana yaaa:) Şimdi de su altından bana bakıyorsun:) Süpersin...

Mert Y.Y.

25/12/06 21:22  
Anonymous Adsız said...

O su altındaki fotoğraf, Nemo ve de Marlin ile 2006'ya son noktayı koydun..

Sence cumhurbaşkanı kim olsa desem?

ST.

25/12/06 22:41  
Anonymous Adsız said...

Yeni yılda oradasın galiba. Harika! Yeni yıla nasıl girersen bütün yıl öyle gidermiş derler ya, galiba sen, tüm 2007 yılını da bu programda gitmediğin kısımları gezerek geçireceksin. Ya da dalış deneyiminden sonra yeni merakın su altı dünya turu mu olacak acaba????
Bu arada unutmadan, yeni yılın ve bayramın da mutlu ve sağlıklı geçsin.
ANIL

26/12/06 19:11  
Anonymous Adsız said...

Her dalan sahsiyet gibi benim de hayallerimdendi resif dalisi ne mutluki sen nail oldun.Donunce yanyana dalmak dilegiyle(tabi ege seni keser mi bu satten sonra onu bilemem)
BalAdam

27/12/06 13:07  
Blogger Unknown said...

vay be Cuneyt,
dunyanin zirvesinden, denizin derinliklerine.
sana simdiden iyi yillar dilerim bizden once gireceksin bekleriz artik yeni yil kutlama goruntulerini

28/12/06 13:19  
Anonymous Adsız said...

Cuneyt'im, Cheleby'm

Avustralya'da Grant Barrier Reef gibi ilginc doga mevkileri ya da tapinaklar olmasa da, en azindan Varol ve Sevgi kardeslerimle beraber aile muhabbetlerinizi ya da beraber gunluk sehir gezilerinizi de iceren postlarini da bekliyoruz. Senin gezin sadece rehber amacli degil, sosyolojik yani da olan bir gezi. En azindan bizler oyle goruyoruz.

Bir post da Avustralya'da bir Turk ailesi yasam kesitinden istiyoruz.

Senin ve de arkadaslarinin hem yeni yilini hem de bayramini kutlar, yeni yilda saglik, huzur ve esenlikler dilerim.

Abin,

29/12/06 10:41  

Yorum Gönder

<< Home