15 Ocak 2007

Yağmurlu Auckland

Melbourne'den sonra, Auckland'da da Türk misafirperverliğinden mahrum kalmadım. Türkiye'den arkadaşım Hakan'ın kardeşi Mehmet ve ev arkadaşı Ejder -eksik olmasınlar- 3 gün boyunca beni evlerinde ağırladılar, gezdirdiler tozdurdular.
İlk gün, Mehmet ile Mt Eden'a çıkıp Auckland'a tepeden baktıktan sonra Mission Bay, St Heliers, Takapuna Beach gibi sahil bölgelerini gezdik. Sıcak bir Pazar günü olması sebebiyle cıvıl cıvıllığı tahmin edebilirsiniz. Sonrasında, sıcak bir dost meclisinde gün tamamlandı.
İkinci gün -gün yüzme günüdür- diyerek soğumaya yüz tutan havaya aldırmadan Ejder'le Piha Beach'a attık kendimizi. Ancak devasa dalgaları ve çivi gibi denizi görünce havaya aldırmaya karar verip komşu plaj Karekare Beach'e geçtik. (The Piano filminin çekildiği kumsal) Farklı olan bir şey yoktu, ama dönüş yoktu artık. Soğuğa göğüs gerildi, 2 m'lik dalgaların içinde bata çıka ilerlenildi ve o denize girildi.
Üçüncü gün, şehrin eşsiz zenginlikteki müzesini gezdim, buraya Rainy (Yağmurlu) Auckland denmesini kara çıkartmayacak şekilde bastıran yağmur altında şehir merkezinde dolandım.

Mt Eden'dan Auckland Ejder - Piha Beach Surf - Piha Beach
Auckland Müzesi Sky Tower

Auckland - Yeni Zellanda

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home