15 Şubat 2007

Rio'ya yaklaşırken: Florianópolis

Plajda deniz simitcisiRio Karnavalı sürecini de içerecek Brezilya safhasına başladım sonunda...
Uruguay'da tek tük başlayan zenci, melez görüntüleri kuzeye gidip Brezilya'ya girince iyiden iyiye arttı. Etrafta en koyu zencisinden İskandinav sarışınına kadar her renkten insan görmek mümkün. Gerçekten her haliyle dünyanın en renkli ülkesi burası.
Florianópolis, Brezilya'nın Bodrum'u, Çeşme'si. Kısaca Floripa diyorlar. Büyücek bir ada üzerine konuçlanılmış. Adanın batı tarafı büyük şehir formatındayken, Atlantik tarafı boydan boya kumsallarla dolu. Genelde zengin zümrenin yaşadığı belli. Örneğin, bugün denize girdiğimiz yerin yanındaki plajda Ronaldinho'nun yazlığı varmış. Şehrin önemli bir özelliği de ünlü tenisçi Gustavo Kuerten'in buralı olması.
Dün gece buranın küçük çaplı karnavalına katıldık. 20x10 formunda dizilmiş davulcular ortalığı ayağa kaldıran bir ritmle tempo tutarken, rengarenk hanımlar ayaklarını saniyede 4-5 defa ileri geri adım atmak suretiyle sambanın ne zor bir dans olduğunu ispat ediyorlar. Davulcular kan ter içinde, şarkıyla eşlik eden halk trans halinde. Ortam cıvıl cıvıl. Burasının minimal karnavalı bile böyleyse Rio'yu tahayyül etmek mümkün değil. Şimdiden heyecan bürüdü yüreğimi. Bekle Rio, geliyorum...

Mini Karnaval - 1 Mini Karnaval - 2 (Seref) Plajda sapkaci
Canasvieiras plaji Cocugun yansimasi

Florianópolis - Brezilya

Etiketler:

1 Comments:

Anonymous Adsız said...

Evleri denizin içine yapsalarmış... Bana Kuşadası - Kadınlar Denizi'ni (Praia das Mulheres diyebiliriz) anımsattı..

Ana! Bizim Algida'ya Kibon mu diyor bunlar?

Evet, Rio'yu sadece sen 4gözle beklemiyorsun bence..

ST.

15/2/07 10:16  

Yorum Gönder

<< Home